Typiske spørgsmål

Kan jeg frit vælge i mellem alle Dräger service centre som arbejder med Dräger produkter ?

Nej!
Du skal bruge et af de alkolås ordnings autoriseret værksteder   - de har som de eneste adgang til de alkolåsordnins profiler som politiet udsteder til alkolås ordningen.

Et almindeligt Dräger service center har ikke adgang til disse profiler og kan ikke lægge dem ned i låsen. -  Start i stedet din tilmelding af en Dräger Interlock 7000 til den plads du har fået bekræftelse på i alkolåsordningen.

Når du køre et køretøj - enten helt uden alkolås eller med en almindelig alkolås -  som ikke er registeret til dig, din bil & din plads i alkolås ordningen - så svare det til at køre uden føreret & du risikere at miste den plads du har i ordningen.

 

Hvad gør jeg hvis køretøjet ikke starter ?

I første omgang kontaktes dit almindelige bilmærke værksted for at afklare om defekten skyldes bilen eller alkolåsen.

Hvis låsen eller installationen bag den er synderen & kræver et service check skal du kontakte det Dräger service center som installerede låsen. Hvis dette er langt væk fra hvor du står med din bil, så find nærmeste alkolås ordnings autoriseret værkstede  på dette link.

Er der nogen smittefare når andre blæser i håndsættet ?

Interlock 7000 har aftagligt mundstykke, således benytter hver fører sit eget mundstykke. Der findes altså ingen ydre bakterier som sidder tilbage mellem testene.

Mundstykket er produceret af plastgranulat som besidder medicinsk kvalitet.

Kan man snyde den ?

Interlock 7000 fra Dräger er udstyret med et flersensorsystem som hele tiden overvåger blæseprøverne for at sikre at det er et menneske som blæser - metoder som trykluft, balloner, pumper og filtre bliver alle detekteret.

Forsøg på maniplutation spores i loggen og rapporteres ind til politiet.

Kan nogen andre blæse i håndsættet ?

Du er personlig ansvarlig for alle blæseprøver som udføres på låsen. Lån dit køretøj så lidt som muligt ud & kun til personer du har fuld tillid til.

Overholdes kravene ikke kan du risikere at miste din plads i alkolås ordningen.

Skal jeg blåse i alkolåsen ved hver start, også små korte stop ?

Alkolåsen har en såkaldt fristartstid, den gør det muligt at gøre korte stop ( 5 min.) uden at du skal blæse igen. Dette er bla. for at du nemt kan starte motoren igen ved et ufrivilligt stop af motoren. ( de 5 min kan ikke ændre, køretiden du køre mellem korte stop tælles med i den vilkårlig test som kommer hver 20-90 minut )

Kan alkolåsen reagerer på andet end alkohol?

Alkolåset leder specifikt efter alkohol & reagere ikke på andre kemiske sammensætninger.
Alkohol i små koncentrationer findes derimod i en mængde forskellige mad og drikkevarer - håndsprit & sprinkler væske. For at være på sikker på at dette ikke skal påvirke blæseprøverne anbefales det at man i videst mulig omfang ikke spiser eller drikker ca. 10 minutter før man blæser i håndsættet.  Skulle du have spor af alkohol fra mad eller drikke når du afgiver en blæseprøve,  har du 6 minutter til at gennemføre en ny godkendt gentest. ( typisk ved almindelig mad og drikke går der 30-90 sekunder til en godkendt blæseprøve kan afgives )

For at undvige lækkende beholder og deraf dampe med alcohol i kabinen - så stil aldrig beholdere med større indhold af alcohol (sprinklervæske & håndsprit ect. ) i bilen.

 

Kan en chauffør som er ubekendt med en alkolås føre køretøjet ?

Hvis du følger alkolåsens anvisninger i displayet kan det ikke gå galt.

Når displayet vendes væk ( ved blæseprøve ) kan det holdes op imod bak spejlet hvor det skrives spejlvendt så instruktioner kan aflæses på alle tidspunkter.

Håndsættet kan på den måde altid fortælle hvad der skal gøre for at kunne starte køretøjet.. selv uden tidligere erfaring. k display ger alla meddelanden som behövs för att kunna hantera alkolåset och starta fordonet, även utan tidigare erfarenhet.

 

Hvorfor må jeg vente på at blæse i håndsættet når det er frostvejr. ?

Alkolåsen skal varme håndsættet & sensoren op, så der kan foretages korrekte målinger af din udåndingsluft når du afgiver blæaseprøver.

Dräger Alkolås er i dag den hurtigste alkolås der er på markedet når det gælder opvarmingstider..i Stue temperatur tager det ca. 10 sekunder,  lidt længere tid når det er minus grader.. op til 1 minut.

Alkolåsen kan installers på en sådan måde at opvarmingen allerede starte, når du låser din bil op med din fjernbetjening for at nedsætte evt. ventetid.

Dette er et tillæg til en standard installation og skal oplyses ved bestilling af alkolås.

 

Kan motoren stoppe under kørsel - hvis alkolåsen skulle være defekt ?

Nej, låsen er konstrueret & monteret på en sådan måde, at det blot er startsignalet der blokeres på køretøjet.

Hvor kan jeg søge hjælp i Danmark, hvis jeg er langt fra mit normale Dräger service værksted?

Du kan besøge et hvilket som helst certificeret Dräger alkolåsordninger center som ligger i Danmark for service & hjælp - Se certificeret Dräger alkolåsordning center.

Hvad gør jeg hvis jeg får problemer uden for Danmark ?

Det gør du ikke :-) Et af kravene i alkolås ordningen er at den ikke gælder uden for Danmarks grænser.

Skulle I være kørt på ferie med en anden end dig bag rattet, så afklares det først om det er bil eller alkolås der ikke virker korrekt.

Såfremt det er alkolåsen som ikke virker korrekt så søges der hjælp hos det Dräger center som har monteret din Interlock 7000.